Opgenomen in het Lexicon 'Beeldend Nederland', een naslagwerk in 2 delen van de Nederlandse kunstenaars van de 20-ste eeuw, uitgegeven door Drs. P.M.J. Jacobs, Tilburg. (met afbeelding)

Een aantal jaren ben ik als docent tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis verbonden geweest aan middelbare scholen. Daarna legde ik me toe op cursussen, gastlessen en workshops in tekenen en schilderen verzorgd voor volwassenen op creativiteitcentra. Op verzoek deed ik demonstraties op kunstbeurzen zoals de Kunst RAI en in kunstmaterialenzaken.

In 2001, 2002 en 2003 verbleef ik een maand in Tanzania waar ik op uitnodiging doceerde aan het Art-department van de universiteit van Dar es Salaam en het College of Arts in Bagamoyo.Ook heb ik een bijdrage kunnen leveren aan de organisatie, m.n. aan de tot stand koming van een catalogus, van Eastafab, de eerste editie van de East Africa Art Biënnale, waaraan kunstenaars uit Oeganda, Kenia en Tanzania deelnemen. Als gastkunstenaar mocht ik aan de expositie deelnemen. Ik geef teken- en schilderlessen in eigen atelier aan huis. Daarnaast publiceer ik artikelen over kunst in diverse kunstbladen.

Sinds 2004 heb ik een atelier in centraal Portugal. Deze nieuwe omgeving zal zeker van invloed zijn op toekomstige ontwikkelingen in mijn werk. Sinds 2006 geef ik daar ook workshops voor beginners en gevorderden. Bent u geinteresseerd in mijn werk of in een workshop? Neem dan vrijblijvend contact op. Ik zal u graag meer informatie en documentatie geven of klik even op:

Schilderen in Portugal

 De cursusdata voor 2012 vindt u daar ook. 

 Afbeelding hiernaast: zelfportret